طرح توجیهی مقدماتی تولید صنعتی کودهای بیولوژیک

طرح توجیهی مقدماتی تولید صنعتی کودهای بیولوژیک

تاریخ پروژه : بهار و تابستان 1395
کارفرما : سازمان برنامه و بودجه استان لرستان

طرح توجیهی مقدماتی تولید صنعتی کودهای بیولوژیک

 

معرفی محصول طرح توجیهی

محصول تولیدی پس از اجرای طرح، تولید ورمی‌کمپوست حیوانی می‌باشد. کد آیسیکISIC  مرتبط با محصول طرح در سامانه خدمات و اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت در زیر گروه ساخت مواد و محصولات شیمیایی با کد 2412 قرار می‌گیرد و واحد سنجش آن تن می‌باشد. 

معرفي كاربردهاي محصول طرح توجیهی

کود کمپوست در مزارع کشاورزی و گلخانه‌ها و ... برای تولید محصول ارگانیک استفاده می‌شود. کرم تولیدی از فرآیند ورمی‌کمپوست خشک شده و به‌عنوان غذای دام‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

کود ورمی‌کمپوست در صیفی‌کاری، فضاهای سبز و بیابان‌زدایی، تاکستان‌ها، چمن‌کاری، درختان میوه هسته‌دار و دانه‌دار، درختان غیر مثمر، مزارع زعفران، غلات، جالیز کاری، کشت قارچ و سایر محصولات زراعی و  محصولات باغی مفید بوده  و باعث افزایش کمی و کیفی محصول می‌گردد.

 

بررسي سابقه مصرف محصول طرح توجیهی

انباشته شدن مواد آلی در یک مکان به منظور تجزیه و استفاده بعدی آن در کشاورزی قرن‌هاست که توسط کشاورزان با فرهنگ‌های مختلف انجام می‌گیرد.

در چین بیش از دو هزار سال است که بقایای گیاهی را از طریق مخلوط کردن با فضولات انسانی و حیوانی مورد استفاده قرار می‌دهند. در اروپا استفاده از کمپوست ضایعات به‌منظور افزایش حاصل‌خیزی خاک به زمان رومی‌ها بر‌می‌گردد و این امر در بین کشاورزان رواج زیادی داشت.

در اوایل قرن بیستم سرآلبرت هوارد انگلیسی تلاش در احیای صنعت کمپوست در اروپا نمود. پس از جنگ جهانی دوم به دلیل افزایش تولید کودهای شیمیایی و کاربرد ساده‌تر آن توسط کشاورزان، کمپوست کم‌کم به بوته فراموشی سپرده‌شد. در ژاپن در خلال جنگ جهانی دوم با توجه به اینکه دسترسی به کودهای شیمیایی مشکل بود، ولی از مواد آلی به‌عنوان کود در تولید محصولات استفاده کردند .

صنعت کمپوست به عنوان یکی از روش‌های کارآمد برای تبدیل ضایعات شناخته شده است، در سال ۱۹۸۲ در کمیته Brundland در تعریف کشاورزی پایدار یک متغیر جدید نیز وارد شد و آن این بود که مدیریت مواد زاید نه تنها باید کارآمد باشد، بلکه پایدار هم باشد. توافق نسل جدید در بهبود مدیریت مواد زاید با در نظر گرفتن کشاورزی پایدار راهی بسوی اعتلای صنعت کمپوست خواهدبود.

کشور ایران به لحاظ واقع شدن در کمربند خشک کره زمین از فقر مواد آلی در خاک‌های زراعی رنج می‌برد. سالانه میلیون‌ها تن ضایعات مختلف کشاورزی، دامی و شهری در سطح کشور تولید می‌شود که می‌تواند سهمی در تامین ماده آلی خاک داشته باشد ولی متاسفانه قسمت اعظم آن یا سوزانده شده و یا در گوشه‌ای رها و موجب آلودگی محیط زیست می‌شود. با تولید ورمی‌کمپوست از ضایعات، در کشاورزی و ازدیاد تولید محصولات زراعی انقلابی به وجود آمد. طی مرور زمان تولید این کودها رو به فزونی گذاشته باعث ازدیاد محصول گردید.

 

مواد اولیه، کمکی و مصرفی در تولید محصول این طرح توجیهی 

مواد اولیه در این طرح شامل مواد زائد آلی (کودهای دامی و زائدات)، کرم و بسته‌بندی می‌باشد.

 

بازار هدف طرح توجیهی

بازار هدف طرح در ابتدا تامین نیاز داخل در بخش و سپس در صورت تولید مازاد مصرف داخل به کشور عراق و همسایه‌های غربی ایران صادر خواهدشد.

 

خلاصه بررسی مالی طرح توجیهی

Biofertilizer

دانش فنی پروژه 

این پروژه دانش فنی پیچیده‌ای ندارد.  

 

تهیه شده در موسسه مطالعاتی سپینود شرق

آرشیو خلاصه طرح توجیهی

طرح توجیهی فنی اقتصادی (امکان سنجی)بخش غذایی، کشاورزی و صنایع تبدیلی

بسته های سرمایه گذاری

نظرتان را ثبت کنید