نکات دهگانه برای تامین منابع مالی پروژه های سرمایه گذاری

نکات دهگانه برای تامین منابع مالی پروژه های سرمایه گذاری

اگردر جستجوی یافتن منابع مالی هستید، خواه از طریق یک ناجی کسب و کار باشد یا یک سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر حتما اطمینان حاصل کنید که تمام مقتضیات این فهرست را مد نظر قرار می‌دهید.

  • 8 اسفند 1394
  • 6694
نکات دهگانه برای تامین منابع مالی  پروژه های سرمایه گذاری

نکات مهم و کلیدی که باید قبل از انتخاب سرمایه گذار در نظرداشته باشید.

ایده‌ای در سر دارید که شما را  به هیجان واداشته است. با دوستان و خانواده‌تان آن را به بحث گذارده‌اید. حاضر بودید حتی از کارتان دست بکشید تا جنبه‌های مختلف سرمایه‌گذاری را بررسی کنید. چیزی نمانده که شرکتتان را به موفقیت برسانید اما از آنجایی‌که خودتان پول کافی در اختیار ندارید برای این کار نیاز به جذب سرمایه دارید.

 ایده‌ای در سر دارید که شما را  به هیجان واداشته است. با دوستان و خانواده‌تان آن را به بحث گذارده‌اید. حاضر بودید حتی از کارتان دست بکشید تا جنبه‌های مختلف سرمایه‌گذاری را بررسی کنید. چیزی نمانده که شرکتتان را به موفقیت برسانید اما از آنجایی‌که خودتان پول کافی در اختیار ندارید برای این کار نیاز به جذب سرمایه دارید.
طبیعی است که تمایل دارید اقدامی کنید و هرچه زودتر در پی تأمین منابع مالی برآیید شاید بتوانید کسب و کارتان را با شتاب بیشتری همراه کنید. این تب و تاب شما ستودنی است اما اگر پیش از آنکه آمادگی لازم را کسب کرده باشید، این تلاش را آغاز کنید، سرانجام جز اتلاف وقت و نومیدی چیزی عایدتان نمی‌شود.
پیش از آنکه در جستجوی یافتن منابع مالی برآیید، خواه از طریق یک ناجی کسب و کار باشد یا یک سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر یا جذب سرمایه‌گذار از طریق اینترنت، هر کدام که باشد، حتما اطمینان حاصل کنید که تمام مقتضیات این فهرست را مد نظر قرار می‌دهید.


1.    طرح توجیهی فنی اقتصادی کامل

طرح توجیهی فنی اقتصادی در صدر این لیست جای می‌گیرد چرا که اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد. بدون داشتن یک طرح اقتصادی، شما نمی‌توانید صاحب حرفه‌ای باشید. این همان چیزی است که شرکت شما بر پایه آن استوار خواهد گشت. بنابراین، طرح توجیهی فنی اقتصادی ممکن است حاوی برخی، همه یا هیچ کدام از نکات زیر باشد پس زمانی که طرحتان را تهیه و تدوین می‌کنید به کمبود‌ها و کاستی‌هایش توجه داشته باشید. هدف شما در طرح این است که ماهیت کسب و کار و نحوه کسب درآمدتان در آینده را به اجمال معرفی کنید.


2.    مطالعه بازار

مطالعه بازار عبارت از داده‌های قابل استنادی است که الزام و امکان‌پذیری ایده شما را به اثبات می‌رساند. بدون آن طرح شما ممکن است تنها از منظر تئوری مناسب به نظر آید. ممکن است مجبور باشید برای دسترسی به اطلاعات مورد نیازتان هزینه کنید یا خودتان دست به تحقیق بزنید، به هر روی اگر می‌خواهید ارزش بالقوه کارتان را به اثبات برسانید، حتما باید این اعداد و ارقام را در مطالعه‌تان بگنجانید.

3.    الگوهای مالی
به طور معمول باید بخشی از طرح‌های توجیهی فنی اقتصادی را به الگوهای مالی اختصاص داد با این‌حال نباید حجم اطلاعات دقیقی را که برخی سرمایه‌گذاران زیرک مطالبه می‌کنند، دستِ کم گرفت. باید نسخه‌های کاملی از هزینه‌های برآوردشده، یافته‌ها، درآمدها و فروش شامل سود، نرخ رشد و زمانی را که انتظار دارید شرکتتان  به سوددهی برسد، در فایل کامپیوتری نگهداری کنید. این در واقع گواهی خواهد بود بر اینکه پیشه شما می‌تواند عملاً پول‌ساز باشد.

کات دهگانه در تعیین منابع مالی  یا سرمایه گذاران

4.    طرح‌های یک، سه و پنج ساله
حواستان را تنها بر چگونگی فراهم کردن مقدمات یک فعالیت اقتصادی متمرکز نکنید. شما باید اطلاعات مربوط به نرخ رشد پیش‌بینی شده طی سال اول، سه سال اول و پنج سال اول را جهت بررسی و تحلیل تغییرات آتی ثبت و نگهداری کنید. اغلب سرمایه‌گذاران تمایل به سرمایه‌گذاری در محلی دارند که پایایی و ثبات در آن حاکم باشد.


5.    مشتریان بالقوه
مطالعه بازار باید نشان دهد که از نظر تئوری برای ایده اقتصادی شما مشتری وجود دارد و البته همین حضور بالقوه هم کفایت خواهد کرد. در صورتی‌که بتوانید چند نمونه از نظرات مشتریان بارزتان یا یک مشتری مهم و شناخته شده‌ای که نسبت به ایده شما ابراز علاقه و رضایت کرده را جمع‌آوری کنید، سرمایه‌گذاران برای همکاری با شما بسیار راغب‌تر خواهند بود.


6.    توانایی واقعی
باید مطمئن باشید که برای اداره مراحل اولیه توسعه و رشد اقتصادی شخصاً از قابلیت لازم برخوردارید. اگر شما تجربه‌ی سال‌ها کار صنعتی دارید یا در جایی دیگر توانایی‌ها و قابلیت‌هایتان را به اثبات رسانده‌اید، از موقعیت خوبی برخوردار هستید. در غیر‌این‌صورت باید رنج آموزش را به جان خریده یا افراد معتمد را به مدد بطلبید.


7.    سرمایه موجود/فعلی/حاضر
اینکه خود شما هم طرف بازی بوده و بخشی از خطر را متقبل شده باشید نکته‌ای است که می‌تواند نظر سرمایه‌گذاران را به خود جلب کند. هرچقدر می‌توانید از دوستان و خانواده سرمایه اولیه جمع‌آوری و به آورده‌تان اضافه کنید تا به سرمایه‌گذاران نشان دهید که از پشتیبانی مالی خوبی برخوردارید.
8.    برند
به طور معمول، بازخورد علامت تجاریتان را زمانی می‌توانید دریافت کنید که محصولتان راهی بازار شده باشد. با این حال، یک علامت تجاری پرجذبه، اعتبار و قابلیت اجرای حرفه شما را نزد سرمایه‌گذاران پراهمیت می‌کند و نمایانگر هویتی است که می‌تواند ایده‌تان را به نحوی دقیق و خلاقانه جا بیندازد.
9.    هدف
پیش از اقدام به تهیه سرمایه، دقیقاً باید بدانید به چه مقدار پول نیاز دارید و چرا. بین این دو عبارت تفاوت عمده وجود دارد مثلا اگر بگویید، "من برای عملی کردن ایده‌ام نیاز به سرمایه دارم" و " من ده هزار دلار برای تجهیزات، پانزده هزار دلار برای دفتر کار، بیست هزار دلار برای تولید دور اول محصولات و پنج هزار دلار برای شروع بازاریابی نیاز دارم". عبارت دوم حاکی از این است که شما برنامه دارید و در واقع این امکان را به سرمایه‌گذار می‌دهد که محل مصرف سرمایه را دقیقاً شناسایی کند.


10.    موعد بازپرداخت
اگرچه این مورد در آخر می‌آید به این معنا نیست که اهمیتش کم است. حتما باید زمان تسویه حساب با سرمایه‌گذاران برایتان مشخص باشد. مثلا اگر برای شروع اقدام به جذب سرمایه‌گذار از طریق اینترنت کرده‌اید، به نسبت حجم سرمایه‌گذاری هر کسی می‌توانید برایش پاداش یا نمونه محصول در نظر بگیرید. برای سرمایه‌گذاران شخصی (مستقل) می‌توانید پس از گذشت مدتی پرداخت نقدی داشته باشید.
رعایت نکردن یک یا دو بند از مطالب بالا شاید چندان هزینه‌ای برایتان نداشته باشد اما پیش از آغاز حتماً یقین کنید که به بیشتر این بندها ملتزم هستید. در این‌صورت چنانچه ایده‌تان نزد آنها که باید مقبول بیفتد، دیگر مشکلی برای تهیه سرمایه مورد نیاز برای مراحل بعدی کارتان نخواهید داشت.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مطلب تامین سرمایه یا امنیت سرمایه‌گذاری؟ مراجعه فرمایید.

ترجمه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. . 

 
 


 
 

نظرتان را ثبت کنید