سیگنال جدید در سرمایه‌گذاری صنعتی

سیگنال جدید در سرمایه‌گذاری صنعتی

گروه صنعت و معدن: گرایش سرمایه‌گذاران صنعتی به سرمایه‌گذاری در صنایع کوچک در آخرین ماه از سال 93 بار دیگر تغییر کرد؛ آمار منتشر شده از تعداد مجوزهای صادر شده در اسفند ماه 93 و سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده برای آن، حکایت از تمایل سرمایه‌گذاران به منظور سرمایه‌گذاری در صنایع کلان و سرمایه بر دارد.

  • 7 تیر 1394
  • 2061
سیگنال جدید در سرمایه‌گذاری صنعتی

گروه صنعت و معدن: گرایش سرمایه‌گذاران صنعتی به سرمایه‌گذاری در صنایع کوچک در آخرین ماه از سال 93 بار دیگر تغییر کرد؛ آمار منتشر شده از تعداد مجوزهای صادر شده در اسفند ماه 93 و سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده برای آن، حکایت از تمایل سرمایه‌گذاران به منظور سرمایه‌گذاری در صنایع کلان و سرمایه بر دارد.

گروه صنعت و معدن: گرایش سرمایه‌گذاران صنعتی به سرمایه‌گذاری در صنایع کوچک در آخرین ماه از سال 93 بار دیگر تغییر کرد؛ آمار منتشر شده از تعداد مجوزهای صادر شده در اسفند ماه 93 و سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده برای آن، حکایت از تمایل سرمایه‌گذاران به منظور سرمایه‌گذاری در صنایع کلان و سرمایه بر دارد. تعداد مجوزهای صادر شده در اسفند ماه سال گذشته 2298 فقره بود که نسبت به ماه قبل از آن (بهمن ماه) با 24درصد رشد همراه بوده است.

میزان سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده برای مجوزهای صادر شده در این ماه نیز معادل 83 درصد نسبت به بهمن ماه رشد داشته است. چرخش سرمایه‌گذاری به صنایع کلان (که بهره‌برداری از آنها معمولا به زمان بیشتری نیاز دارد) در حالی در آخرین ماه سال، بار دیگر تکرار شده که از آبان ماه تا بهمن ماه سال گذشته انگیزه سرمایه‌گذاری در جهت توسعه صنایع خرد بوده است. در ماه آبان سال گذشته در ابتدا سیگنال‌های کاهش سرمایه‌گذاری صنعتی همزمان با تمایل به سرمایه‌گذاری در صنایع خرد مشاهده شد و این روند در ماه آذر نیز تداوم یافت. در آن زمان حمایت ناکافی از سهامداران خرد و دشواری شرایط طرح دعاوی کارآفرینان به‌عنوان دو عامل عمده رویگردانی در سرمایه‌گذاری صنعتی اعلام شد. این دو عامل موجب شد که در گزارش بانک جهانی، رتبه ایران در شاخص حمایت از سرمایه‌گذاران خرد (یکی از شاخص‌های سهولت کسب‌و‌کار) نیز نسبت به سال 2014 میلادی 11 پله تنزل یافته و در سال 2015 میلادی رتبه 154 را در این شاخص احراز کند. تمایل به صنایع کوچک و کم سرمایه در دی و بهمن ماه سال گذشته نیز تداوم داشت؛ در این دو ماه اگرچه صدور جوازهای تاسیس با رشد همراه بود، اما سرمایه پیش‌بینی شده برای جوازهای تاسیس صنعتی صادره با افت مواجه شد

 

عملکرد صنعتی در اسفند ماه

حال کارنامه صنعتی سال 93 از رشد صدور جواز تاسیس صنعتی و سرمایه پیش‌بینی شده برای مجوزهای صادر شده در اسفند ماه خبر می‌دهد. بر اساس آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، در اسفند ماه 2298 فقره جواز تاسیس صادر شده که نسبت به ماه قبل آن (بهمن ماه) رشد 24درصدی داشته است. در بهمن ماه معادل 1851 فقره جواز تاسیس صنعتی صادر شده بود. میزان سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده برای مجوزهای صادر شده در اسفند ماه سال گذشته نیز معادل 96 هزار و 433 میلیارد ریال است که نسبت به بهمن 83 درصد رشد داشته است. بر اساس آمارها، در اسفند ماه نیز در مجموع برای 54 هزار و 159 نفر اشتغال پیش‌بینی شده که نسبت به ماه قبل آن حدود 43 درصد رشد را نشان می‌دهد.

آمار عملکرد صنعتی در 12 ماه منتهی به اسفند 93 نیز حکایت از این دارد که در مجموع در سال گذشته 18 هزار و 680 فقره جواز تاسیس صادر شده که نسبت به مدت مشابه در سال 92 افت حدود 3 درصدی داشته است. اشتغال پیش‌بینی شده برای مجوزهای صادر شده در سال 93 نیز برای 433 هزار و 563 نفر است که نسبت به مدت مشابه در سال 92، افت حدود 12 درصدی دارد. در عین حال، میزان سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده برای کل جوازهای تاسیس که در سال گذشته صادر شده، معادل 15 درصد نسبت به سال 92 افت داشته است.

 

رشد پروانه بهره‌برداری

گزارش عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد در اسفند ماه 410 فقره پروانه بهره‌برداری صنعتی ایجادی صادر شده که نسبت به ماه قبل آن حدود 30 درصد رشد داشته است. در 12ماه منتهی به اسفند ماه سال 93 نیز در مجموع 3253 فقره پروانه بهره‌برداری صنعتی ایجادی صادر شده که نسبت به مدت مشابه در سال 92 رشد بیش از 17 درصدی دارد. اشتغال پیش‌بینی شده برای پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی در اسفند ماه نیز برای 6568 نفر است که نسبت به ماه ماقبل آن رشد 9 درصدی دارد.

 

در مجموع در سال 93 معادل 51 هزار و 317 فقره پروانه بهره‌برداری صنعتی ایجادی صادر شده که نسبت به سال 92 معادل 7/ 0 درصد رشد داشته است. در اسفند ماه سرمایه‌گذاری محقق شده برای پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی صادر شده معادل 68 درصد نسبت به بهمن رشد داشته است. در کل سال نیز میزان سرمایه‌گذاری محقق شده برای پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی ایجادی 7 درصد نسبت به سال 92 رشد داشته است. گزارش عملکرد صنعتی نشان می‌دهد میزان گواهی کشف، پروانه بهره‌برداری معدن (شامل پروانه‌های تمدیدی و جدید)، مجوز واحدهای صنفی و مجوز نمایندگی‌های خارجی در اسفند ماه 93 نسبت به بهمن ماه رشد داشته است. در مقابل صدور پروانه اکتشاف، مجوز برداشت و کارت بازرگانی در اسفند ماه 93 با افت همراه بوده است.

 

سهم گروه‌ها از جواز تاسیس

«سایر محصولات کانی غیرفلزی»، «محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها»، «محصولات از لاستیک و پلاستیک»، «سایر فعالیت‌های خدمات مهندسی»، «محصولات فلزی فابریکی»، «ساخت مواد و محصولات شیمیایی»، «ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات»، «ساخت منسوجات»، «بازیافت» و «ساخت کاغذ و محصولات کاغذی» 10 گروه صنعتی است که بیشترین سهم را از تعداد جوازهای تاسیس صادر شده در سال 93 داشته‌اند.

در سال گذشته بیشترین رشد پیش‌بینی سرمایه‌گذاری نسبت به مدت مشابه در سال 92 را گروه ابزار پزشکی-اپتیکی- دقیق- ساعت به خود اختصاص داده است. بیشترین پیش‌بینی اشتغال در سال 93 نیز در رشته فعالیت محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها (77هزار و 430 نفر) است.

 

سهم گروه‌ها از پروانه بهره‌برداری

در مجموع طی سال 93 تعداد 3253 پروانه بهره‌برداری در کل کشور صادر شده است که از این تعداد بیشترین واحد جدید به بهره‌برداری رسیده در 10 رشته فعالیت «سایر محصولات کانی غیرفلزی»، «محصولات از لاستیک و پلاستیک»، «محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها»، «محصولات فلزی فابریکی»، «ساخت مواد و محصولات شیمیایی»، «ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات»، «استخراج سایر معادن»، «ساخت کاغذ و محصولات کاغذی»، «سایر فعالیت‌های خدمات مهندسی» و «ساخت فلزات اساسی» است. بیشترین سرمایه‌گذاری محقق شده نیز در رشته فعالیت «سایر محصولات کانی غیرفلزی» و بیشترین رشد سرمایه‌گذاری محقق شده نیز مربوط به گروه «ساخت کاغذ و محصولات کاغذی» است.

منبع : روزنامه دنیای اقتصاد

نظرتان را ثبت کنید